Jag älskar chips och nu har jag hittat ett sätt att kunna göra detta direkt i micron! Varför har jag inte kommit på detta tidigare?
Chipsen jag gör hemma blir dessutom nyttigare än de jag köper i affären. Jag brukar ta 2 potatisar och det räcker gott och väl för mig (blir en liten skål).
Du behöver:
- Potatis (ca 2-3 stycken)
- Bakplåtspapper
- Osthyvel eller Mangolin
- Rapsolja
- Grillkrydda eller andra kryddor
Gör så här:
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en tallrik som går i micron
- Pensla bakplåtspappret med lite rapsolja ( ca 1 tsk)
- Tvätta potatisen och låt torka.
- Dela en potatis på mitten. Skär därefter tunna skivor och lägg dessa på bakplåtspappret (obs lägg dom inte på varandra)
- Krydda med valfri krydda exempelvis
- Grillkrydda (Grillchips)
- Salt och peppar (Saltade chips)
- Micra i 4-9 min. Du får prova dig fram beroende på vilken micro och vilken effekt du har. Chipsen är klara när de börja bli crispiga och får en gulbrun färg.
- Låt stå någon minut och kallna innan du äter
- KLART!
Kommentarer
Skicka en kommentar