Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november, 2012

Söta Sockerbitar

Enkelt att göra och lite annorlunda present. Varför inte göra en liten "julkorg" med gåvor som du gjort själv eller en "gå bort present"? Detta behöver du; Strösocker Vatten Iskubebehållare Gör så här Blanda socker och pyttelite vatten. Det ska bli klumpigt men inte så mycket vatten att det börjar smälta.   Tryck ned blandningen i islådorna med roliga former. Se till att trycka ned ordentligt. (Packa hårt).   Låt torka ett par dygn. Tryck försiktigt ut sockerbitarna. Låt torka ett dygn till.  Förpacka. Söta Sockerbitar gjord i en Tupperware form. Tips! Lägg sockerbitarna i cellofanpåsar eller gör egen förpackning av ex tidningspapper > strut. Billiga iskubebehållare finns bl.a. på IKEA.

Örhängen Hund

Här kommer ännu ett förslag på örhängen du kan göra, ett par hund örhängen gjort av rörpärlor! Jag använde mig av mini rörpärlor. Mönster till hund Du behöver:  - mini rör pärlor (svarta) - pärlplatta - bakplåtspapper - strykjärn - öronstift - lim Gör så här: 1. Lägg pärlorna enligt mönstret 2. Ta bakplåtspapper och värm/smält med strykjärnet 3. Låt kallna 4. Limma fast öronstiften på hundarna! Två örhängen a la Hund!

Converseskor Örhängen

Jag fick flera bra idéer från tidningen Underbara Idéer där dom tipsade om att göra örhängen mm av rörpärlor! Sagt och gjort, iväg till hobby affären och köpte ett set med mini rörpärlor med tillbehör. Surfade runt lite på nätet och fick mera inspiration om av man kan göra med rörpärlorna. Första resultatet ser ni här: Converseskor som örhängen! Örhängen Converseskor gjord av mini rörpärlor! För att göra dessa behöver du: mini rörpärlor (eller midi rörpärlor) pärlplatta öronstift (köps i en hobby affär)  lim strykjärn bakplåtspapper Ev pincett Gör så här: Mönster 1. Lägg pärlorna enligt mönstret. TIPS! Jag använda mig av en pincett för att få dit mini rörpärlorna.  Färdiglagt 2. Lägg bakplåtspapper över och smält med ett strykjärn. Du behöver inte vänta länge! 3. När det svalnat, limma fast öronstiftet. Limma fast öronstiftiten  Mönstret ser du här! Obs - det är inte jag som gjort mönstret, jag fick bara inspiration från en annan sida. 

Paketinslagning

Jag vill dela med mig av ett tips! Jag skulle häromdagen slå in ett större paket, och hade bara "vanligt" inslagningspapper hemma... men kom på att vi hade rester av tapeter hemma som bara låg och samla damm! Så jag tog en tapetrest och slog in de större paketen! Mycket fint "papper" måste jag säga! Dock får man ha stark tejp, beroende på vilken typ av tapet du har. Jag hade en struktur tapet och då behövdes en stark tejp. Inslaget paket med tapetrest. Nu ska bara ett fint snöre lindas in